SCP-002-HU (原題:Mint egy óriási pulyka)
評価: 0+x

Azonosító #: SCP-002-HU
アイテム番号: SCP-002-HU

Osztály: Euklid
オブジェクトクラス: Euclid

Különleges Elzárási Eljárások: SCP-002-HU egy speciális, 50 x 50 x 20 méteres, acél-titánium ötvözetű falakkal megerősített, hermetikusan lezárt kifutóban tárolandó. Bármiféle sérülés esetén azonnal értesíteni kell a Mérnöki osztályt. A kifutót egy 70 méter mély beton aknába kell helyezni magas, a földtől 45 fokkal megdöntött falakkal körülvéve. A tárolót saját, egyéni ventillációs és levegőszűrő rendszerrel kell ellátni, amelyet naponta egy hat (6) tagú személyzet tisztít meg. A terület köré magas feszültségű reflektor tartozékokat kell helyezni, melyeket mindíg aktívan SCP-002-HU pillanatnyi pozíciójára kell irányítani. SCP-002-HU-t három (3) naponta kell táplálni egy élő, SCP-1265-ből befogott ősállattal, valamint sós tengervízzel.

Leírás: SCP-002-HU egy ismeretlen eredetű, nagytestű nokturnális theropoda, mely az ismert fosszillis állatfajok közül leginkább az amerikai Hell Creek formációban talált Dakotaraptor steinire hasonlít. A nagyjából 8 méter hosszú, és 3 méter magas élőlény testét kezdetleges, primitív tollak borítják feketés-szürkés árnyalatokban. Bőre érzékeny, a magas fényerősség meggátolja az anomáliát a mozgásban, így magas teljesítményű reflektorfénnyel könnyen hatástalanítható.
Viselkedése leginkább a ma is élő kazuárokéra hasonlít. Emberekkel szemben kiszámíthatatlan. Olykor kíváncsi, megfontolt, máskor viszont agresszív, melynek mértékét szemeinek és torkának fényintenzitása jelzi. SCP-002-HU torkának és szemeinek fényképződési módja jelenleg ismeretlen, további kísérletezést igényel.

SCP-002-HU egyik legfontosabb ismertetőjegye a furcsa, ködszerű fekete elegy, ami a testének alsó részéből, bokától lefelé áramlik. Az említett elegy sötétszürkés, összetétele szén-dioxidból, nitrogénból, foszgénból, valamint [KITAKARVA] áll. A füst szűri a fényt, belégzése eldugítja, majd kimarja a légutakat. Az elegynek való hosszas kitevés során több D osztályú személy légzőszervrendszere maradandóan károsodott, illetve kettő (2) belefulladt.

Az anomáliára 1972. ██. ██-án túrázók egy kisebb csoportja talált rá a Mecsek hegység egyik barlangjában, amint éppen egy hím gímszarvas teteméből táplálkozott. A területen a későbbiekben további három (3) emlős tetemét találták meg, károsodott légzőszervrendszerrel. Feltehetőleg belélegezték SCP-002-HU füstjét. A furcsa tetemek megtalálása és a túrázók eltűnésének bejelentését követően értesítették az SCP Alapítvány magyar ágazatát, majd az MTF Phi-2 ("Okos Kislányok") egy főképp németekből álló, valamint egy tolmáccsal és egy helyi erdésszel ellátott befogócsapata érkezett a helyszínre, majd hőkamerákkal próbáltak a nyomára bukkanni. Az anomáliát nem sikerült a hőkamerákkal bemérni, így szinte láthatatlanul tudott közlekedni a sűrű növényzetben. Fürgesége, valamint intelligenciája és gyors feltalálóképességei két (2) közlegény, valamint az erdész életét követelte.

SCP-002-HU árnyékszerű, sötét elegye, az anomália fürgesége és a tény, hogy nem rendelkezik hőképpel, követését és kimutatását ellehetetleníti. Csak és kizárólag magas teljesítményű reflektorfények képesek az entitást lefogni és a képződött ködöt elherdálni. A napfény hasonló hatásokkal bír SCP-002-HU-ra, de a relfektorokkal nem megegyező mértékben.


ページコンソール

批評ステータス

カテゴリ

SCP-JP

本投稿の際にscpタグを付与するJPでのオリジナル作品の下書きが該当します。

GoIF-JP

本投稿の際にgoi-formatタグを付与するJPでのオリジナル作品の下書きが該当します。

Tale-JP

本投稿の際にtaleタグを付与するJPでのオリジナル作品の下書きが該当します。

翻訳

翻訳作品の下書きが該当します。

その他

他のカテゴリタグのいずれにも当て嵌まらない下書きが該当します。

言語

EnglishРусский한국어中文FrançaisPolskiEspañolภาษาไทยDeutschItalianoУкраїнськаPortuguêsČesky繁體中文Việtその他日→外国語翻訳

日本支部の記事を他言語版サイトに翻訳投稿する場合の下書きが該当します。

コンテンツマーカー

ジョーク

本投稿の際にジョークタグを付与する下書きが該当します。

アダルト

本投稿の際にアダルトタグを付与する下書きが該当します。

既存記事改稿

本投稿済みの下書きが該当します。

イベント

イベント参加予定の下書きが該当します。

フィーチャー

短編

構文を除き数千字以下の短編・掌編の下書きが該当します。

中編

短編にも長編にも満たない中編の下書きが該当します。

長編

構文を除き数万字以上の長編の下書きが該当します。

事前知識不要

特定の事前知識を求めない下書きが該当します。

フォーマットスクリュー

SCPやGoIFなどのフォーマットが一定の記事種でフォーマットを崩している下書きが該当します。


シリーズ-JP所属

JPのカノンや連作に所属しているか、JPの特定記事の続編の下書きが該当します。

シリーズ-Other所属

JPではないカノンや連作に所属しているか、JPではない特定記事の続編の下書きが該当します。

世界観用語-JP登場

JPのGoIやLoIなどの世界観用語が登場する下書きが該当します。

世界観用語-Other登場

JPではないGoIやLoIなどの世界観用語が登場する下書きが該当します。

ジャンル

アクションSFオカルト/都市伝説感動系ギャグ/コミカルシリアスシュールダーク人間ドラマ/恋愛ホラー/サスペンスメタフィクション歴史

任意

任意A任意B任意C

ERROR

The Voila's portal does not exist.


エラー: Voilaのportalページが存在しません。利用ガイドを参照し、portalページを作成してください。


利用ガイド

  1. portal:6085604 (08 Feb 2020 06:42)
特に明記しない限り、このページのコンテンツは次のライセンスの下にあります: Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License